Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !
Kullanıcı avatarı
Aktif Üye
Aktif Üye
Burç:
Akrep

Bezelyeli ve peynirli pilav

Osmanli Mutfagi,türk yemekleri,tatlilar,Börekler
Okunmamış iletiTarih: 12 Nis 2010, 11:53

Bezelyeli ve peynirli pilav malzemeleri
1.5 çorba kaşığı margarin 1.5 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 havuç 1 patates Yarım su bardağı konserve bezelye 1 soğan 6 çorba kaşığı krem peynir 1 tatlı kaşığı kekik Tuz, karabiber Bezelyeli ve peynirli pilav hazırlanışı Bezelyeli ve peynirli pilav: Pirinci ayıklayıp yıkayın ve derin bir kaba alın. 1 çorba kaşığı limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün.
Havuç ve patatesi soyup küp küp doğrayın.
Margarini tencerede eritin. Havucu ekleyip kavurun. Havuçlar yumuşayınca patatesleri ilave edip karıştırın ve kapağı kapalı olarak pişirin. Patatesler de yumuşayınca pirinci ekleyip kavurun. Sıcak suyu ve bezelyeyi ilave edin. Tuz ve karabiberi serpin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek dinlendirin. Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Her birinin ortasına birer kaşık krem peynir ilave edin. Peynirlerin üzerine kekik serpip servis yapın.

Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !

Veya sohbete katıl www.muhabbetim.com/sohbet her zaman katıl!

Yemek Tarifleri