Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !
Kullanıcı avatarı
Aktif Üye
Aktif Üye

Burç:
Başak

Windows 8 Protogon Dosya Sistemi

Okunmamış iletiTarih: 18 Eyl 2011, 00:53

Windows 8 includes new Protogon file system
Windows'un uzun zamandır kullandığı dosya sistemi NTFS tarih mi oluyor?

Resim

Microsoft’un işletim sistemlerinden uzun yıllardır kullandığı NTFS dosya sistemi Windows 8 ile birlikte yerini protogon dosya sistemine bırakıyor. Geçtiğimiz günlerde ilk beta sürümü yayınlanan Windows 8′in final sürümünde de protogon dosya sistemi kullanılması bekleniyor. Aslına bakarsanız Windows 95′ten bu yana bu işletim sistemini kullanan bir pc meraklası olmama rağmen bu tür farklı dosya sistemlerinin ne işe yaradığını pek fazla merak etmemişimdir. Windows işletim sistemlerinden genel beklentim hız, stabilite ve güvenlik olmuştur her zaman.

Bazı çevrelere göre bu yeni dosya sistemi “işlemler, işaretçiler, satırlar ve tablolar” içeriyor ve bu da geçmişte Windows Vista’da başarısız olan WinFS projesini anımsatıyor. Windows 8′in geliştirici sürümünün kayıt defterinde Protogon’a bazı referanslar bulunuyor. Neowin, bir sürücüyü Protogon ile biçimlendirmeyi başarmış. Windows 8′in bu sürücüyü tanıdığı da iletilen bilgiler arasında.

Windows 8 ve yeni "Protogon" dosya sistemi
Resim

Bir sürücüyü Protogon ile biçimlendirmeyi başaran bir Rus blog’u ise,
dosya sisteminin NTFS’ye benzediğini ancak tamamen farklı bir biçimde çalıştığını söylüyor.

Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !

Veya sohbete katıl www.muhabbetim.com/sohbet her zaman katıl!

Windows 8