En vahşi yaratıklardan olan sivri fare, sadece 3 ile25 gramarasında değişen bir ağırlığa sahiptir. Ortalama uzunlukları da 7 santim kadardır. Sansardan deaha küçük bir cüsseli hayvan, onun gözüne ilişmeye görsün bu küçük canavar, hemen iştahlanır ve hayvanın üzerine atlar. Kendinden daha büyük hayvanlar elinden kurtulamaz mı dersiniz? Hayır. Minicik dişlerini avına bir gerdiği zaman işi bitti demektir. Açtığı yaraya karışan tükürüğü avının kalp atışını ve solunumunu yavaşlatır. Minik katil bundan sonra avının icabına bakar.
Sivri farenin ağız sularındaki zehir, kobra yılanınkine benzer. Minicik tükürük guddelerinde ürettiği zehir 200 sıçanın ölümüne yeterlidir. Fakat bu insanlara çok tesirli değildir.
Onun dövüşme kabiliyeti, ve öldürücü zehiriyle vücut metobolizması arasındaki ilişki tesadüf değildir. Eğer diğer hayvanları öldürme gücü olmasaydı, sık sık yeme ihtiyacından dolayı nesli tükenirdi. Onu yaratan Allah, neslinin devamı için, özel tedbirini de vücuduna yerleştirmiştir.
Sivri fareler insana faydasız değildir. Daha ziyade tarla ve bahçelerdeki zararlı böcek, kurt ve solucanlarla beslenir. Buda çiftçilerin yüzünü güldürür. Düşmanlarını tir tir titreten bu korkulu canavarın zaafı da yok değildir. Gök gürlemesi veya ani bir gürültünün onu öldürmesi işten bile değildir.
Kayıt ol
Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !
İlk okunmamış ileti • 1 ileti
• 1 sayfadan 1. sayfa
Sivri fare neden öldürücü bir canavardır?Tweet Takip et: @muhabbetimcom Kayıt olKısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !Veya sohbete katıl www.muhabbetim.com/sohbet her zaman katıl! |
||||
1 ileti
• 1 sayfadan 1. sayfa
Merhaba Yeni Üye Kendini Tanıtır mısın ? :)
-