Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !
Kullanıcı avatarı
Aktif Üye
Aktif Üye

Burç:
Aslan

Beyne Zarar Veren Åžeyler

Sağlıklı yaşam için spor, egzersizler, beslenme
Okunmamış iletiTarih: 29 Oca 2012, 01:35

1. Kahvaltı etmemek: Kahvaltı etmeyen kişiler düşük bir kan şekeri seviyesine sahip olur. Bu durum beyin için yetersiz besin tedarik edilmesine ve sonunda beyin dejenerasyonuna yol açar

2. Aşırı yeme: Beyin arterlerinin sertleşmesine neden olarak zihin gücünün azalmasına yol açar.

3. Sigara içmek: Çoklu beyin büzülmesine neden olur ve Alzheimer hastalığına yol açabilir.

4. Yüksek şeker tüketimi: Çok fazla şeker proteinlerin ve besinlerin emilmesini durdurur ve dengesiz beslenmeye neden olur ve beynin gelişmesine engel olabilir.

5. Hava kirlenmesi: Beyin vücudumuzda en çok oksijen tüketen organdır. Kirli havanın teneffüs edilmesi beyne giden oksijeni azaltır ve beynin veriminde düşüş yaratır.

6. Uyku yetersizliği: Uyku beynimizin dinlenmesini sağlar. Uykudan uzun vadeli yoksunluk beyin hücrelerinin ölmesini hızlandırır.

7. Uyurken kafayı örtmek: Kafayı örterek uyumak karbondioksit konsantrasyonunu arttırır ve beyne hasar veren etkilere yol açabilir.

8. Hastalık sırasında beyni çalıştırmak: Hasta iken çok çalışmak veya öğrenmek beyin etkenliğinin azalmasına yol açabilir ve ayrıca beyne hasar verebilir.

9. Uyarıcı düşüncelerde eksiklik: Düşünmek beyin jimnastiği için en iyi yoldur beyni uyaran düşüncelerin eksikliği beyin daralmasına yol açabilir. Çapraz bulmaca ve Sudoku iyi egzersiz sağlar.

10. Az konuÅŸmak: Zihinsel sohbetler beynin etkinliÄŸini geliÅŸtirir.

Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !

Veya sohbete katıl www.muhabbetim.com/sohbet her zaman katıl!

Yeni Üye
Yeni Üye

Burç:
Yengeç
Okunmamış iletiTarih: 22 Şub 2012, 13:02
Ilginc bilgiler, paylasim icin tesekkürler. Demek ki cok konusmak lazim, beyin firtinasi deyimi burdan geliyor olsa gerek :)

SaglikLi Yasam