Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !
Kullanıcı avatarı
Aktif Üye
Aktif Üye
Burç:
BoÄŸa

Photoshop'ta saç rengi değiştirme

Her Türlü Programları Burda Paylaşalım
Okunmamış iletiTarih: 05 Mar 2010, 21:28

Resim

Bunun için ilk olarak resmimizi Photoshopla açıyoruz. Ardından sağ taraftaki Layer (Katman) bölümünden resmimizin Layerını kopyalıyoruz. Bunun için CTRL+J kısayolunu kullanabilir veya katmana sağ tıklayarak Duplicate Layer diyebilirsiniz.
Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra CTRL+U kısayolunu kullanarak veya Image -> Adjustments -> Hue/Saturation adımlarını izleyerek Hue/Saturation penceresini açıyoruz. Bu pencerenin sağ alt köşesindeki Colorize kutucuğunu işaretliyoruz. Ardından Hue, Saturation ve Lightness değerleriyle oynayarak saçın boyanmasını istediğiniz rengi seçip OK diyoruz. Böylelikle kopya katman boyanmış olacaktır. Şimdi de Layer -> Layer Mask -> Hide All adımlarını izleyip katman maskesi ekledikten sonra, kopya katmanın ilk halini aldığını göreceksiniz. Ancak katman bölümünde yanında siyah bir kutucuk belirecek. Bu kutucuğa tıklayıp, ön plan rengimizi de beyaz seçtikten sonra, Brush Tool'u (Fırça aracı) seçip, (Opacity ve Flow değerleriyle oynayarak fırçayı istediğiniz kıvama getirmeyi unutmayın.) saçları boyamaya başlıyoruz. Boyadıkça saçların daha önce seçtiğimiz renge boyandığını göreceksiniz. Boyamayı tamamladıktan sonra resminizi, File -> Save for Web & Devices diyerek bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz

Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !

Veya sohbete katıl www.muhabbetim.com/sohbet her zaman katıl!

Programlar