Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !
Kullanıcı avatarı
Aktif Üye
Aktif Üye
Burç:
BoÄŸa

65.Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası 2012

Dogum Günleri,Evlilik yildönümleri,Mezuniyet,Bizimle paylasmak istediginiz Önemli günleriniz.
Okunmamış iletiTarih: 01 Oca 2012, 19:38

65.Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası 2012

Resim
Verem ile ilgili olarak toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa bütün kesimlerin dikkatinin çekilmesi amacıyla 01-07 Ocak 2012 tarihleri arasında 65.Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası kutlanacaktır.Günümüzde dünya nüfusunun yaklaşık üçte biri tüberküloz mikrobu ile enfektedir. Bu insanların % 10'unun yaşamlarının bir döneminde vereme yakalanma ihtimali bulunmaktadır. Dünyada her yıl yaklaşık 9 milyon kişi verem hastalığına yakalanmaktadır. Geçtiğimiz yılda 1,5 milyon insanın verem hastalığından öldüğü kaydedilmiştir.

Türkiye'de her yıl yaklaşık 16 bin yeni verem hastası ortaya çıkmaktadır. 2010 yılı verilerine göre Verem Savaşı Dispanserlerinde kayıtlı 16.551 verem hastası vardır. Bu hastaların %60'ı erkek, %40'ı kadındır. Hastaların %65'inde akciğer tüberkülozu varken, %35'inde akciğer dışındaki organlar (Lenf bezleri, plevra, kemik, böbrek, beyin vb.) tutulmuştur.

Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !

Veya sohbete katıl www.muhabbetim.com/sohbet her zaman katıl!

Önemli Günlerimiz