Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !
Kullanıcı avatarı
Aktif Üye
Aktif Üye
Burç:
Aslan

Geçmişi Olmayan Adam - The Bourne Identity

Okunmamış iletiTarih: 22 Ekm 2008, 17:43

Resim

Tür : Macera / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 20 Eylül 2002
Yönetmen : Doug Liman
Senaryo : Tony Gilroy , W. Blake Herron , Robert Ludlum (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Oliver Wood
Müzik : John Powell
Yapım : 2002, Çek Cumhuriyeti / ABD , 118 dk.

Oyuncular

Matt Damon (Jason Bourne) , Franka Potente (Marie Kreutz) , Clive Owen (Profesör) , Chris Cooper (Ted Conklin) , Julia Stiles (Nicolette)

Mükemmel bir silahtı, mükemmel bir hedef oldu

Fırtınalı bir günde kendini Akdeniz'in ortasında bir balıkçı teknesinde bulan bir adam...Onun öldüğünü sanan ve üzerinde iki kurşun ve bir lazer cihazından başka birşey bulamayan insanlar...

Ama adamımız ölmemiştir. Ve üzerinde bulunan lazer aleti aslında İsviçre bankasında bir hesap numarası ve ona ait şifrelerdir. Fakat ufak bir sorun vardır. Adamımız kim olduğunu ve orada ne aradığını bilmemektedir fakat elindekiler onu Zürih'e ve ordan da Paris'e sürükler

Adamımız Jason Bourne(Matt Damon) büyük bir şans eseri tanıştığı Marie Kreutz (Franka Potente) ile bu işin peşine düşer. Jason kimseyi tanımamaktadır fakat çevresinde onu tanıyan birçok kişi vardır. Bourne kendini üzerinde bir sürü para, kafasında bir sürü soruyla CIA'in de içinde bulunduğu bir kovalamacada bulur.

Çekimlerinin tamamı Paris, İtalya ve Prag'da yapılan filmde Oscar ödüllü aktör Matt Damon başarılı bir performans sergiliyor.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !

Veya sohbete katıl www.muhabbetim.com/sohbet her zaman katıl!

Kullanıcı avatarı
Yeni Üye
Yeni Üye
Okunmamış iletiTarih: 25 Ekm 2008, 14:06
Benim için bu film bir efsanedir. İçimde her zaman biyerlerde sakladığım duygularımı açığa çıkaran bir filmdir. Onu her izlediğimde; unuttuğum, farkına varamadığım, hissedemediğim kendimden bir parça daha yerini bulur.

Filmi ilk izleyince hafızasını kaybeden adam nasıl konuşur, nasıl dövüşür, nasıl bu kadar akıllı hareket eder gibi soruları sormadım da değil. Ama biraz araştırmadan sonra anladımki hepsi gerçekci ve mantıklı.

Herkesin arşivine alması gerken bir film. Bence...

Bilgi olarak :

1. Matt Damon, The Bourne Identity için seri başladığından itibaren sıkı bir şekilde 4 yıl boyunca "kravmaga" eğitimi gördü, yani filmdeki hareketlerin %90 u gerçektir. Aynı şekilde sizi temin ederim 4 yıllık bir eğitim (kravmaga+kali+wing chun gibi karma bir eğitim)bir insanı öyle bir makineye çevirebilir.

2. Bir insanın hafızasını kaybetmesi çeşitli şekilde gerçekleşebilir. Bu insanın konuşmayı da unutması anlamına gelmez. Beynimizde birçok bölüm vardır ve oluşabilecek bir travma 20sn lik sürekli hafıza kaybına (dünyada örneği vardır), bazıları geçici süreli hafıza kaybına yol açar.

Konuşmak, nefes almak gibi temel ihtiyaçların birebir olarak hafızayla ilişkisi çok azdır.

En son Wolverine tarafından, 24 Arl 2008, 11:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Yeni Üye
Yeni Üye
Okunmamış iletiTarih: 25 Ekm 2008, 14:19
Evet abi haklisin.Bu film bi efsane ve efsaneler olmez.Bu film hayatimizda cogu seyi degistirdi.21212454545 defa izlesem bile bu filmden bikmam :)

Yeni Üye
Yeni Üye

Burç:
Yengeç
Okunmamış iletiTarih: 22 Şub 2012, 11:41
Kesinlikle muhtesem bir filmdi bence de...Diyaloglar da cok iyiydi..Yani hem action var hem de daha derin seyler var bu filmde. Benim favorim: "Seni nasil unutabilirim ki? Tanidigim tek insansin."

Jason Bourne Serisi