Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !

Aktif Üye
Aktif Üye

Skype Virus Uyarısı W32/Ramex.A.

internet hakkında herşey
Okunmamış iletiTarih: 13 Eyl 2009, 11:53

Skype’den yapılan açıklamaya göre virus bulaşan bilgisayarlar, skype kontak listesindeki kişilere bir chat mesaj ekranı açılıyor. Mesajı alan skype kullanıcısı, mesajdaki adrese tıklayınca bir resim dosyası açıyor ve .scr uzantılı dosyayı çalıştırıyor. Böylelikle w32/Ramex.A. virüsü bilgisayara bulaşmış oluyor. Virüsten korunmak virüs yazılımlarınızı güncellemeniz öneriliyor. Ayrıca emin olmadığınız linklere de tıklamamalısınız. Eğer bilgisayarınıza bu şekilde virüs bulaşmışsa aşağıdaki yöntemle w32/Ramex.A. virüsünden kurtulabilirsiniz.

w32/Ramex.A. virüsünü temizleme:
1.Bilgisayarınızı Güvenli Kipte (Safe Mode) açın.
2.Başlat -> Çalıştır’dan Regedit komutunu çalıştırın.
3.HKLM/software/microsoft/windows/currentversion/runonce dizinine gidin ve sağ taraftaki pencereden mshtmldat32.exe dosyasını bulun ve silin.
4.Disk’inizde bulunan Windows\System32 altındaki şu dosyaları silin: wndrivs32.exe, mshtmldat32.exe, winlgcvers.exe, sdrivew32.exe
5.Disk’inizde bulunan Windows\System32\drivers\etc dizini altındaki hosts dosyasını notepad ile açın.
6.Ctrl+A’ya basarak yada Düzen menüsünden Tümünü Seç’i işaretleyerek dosya içerisindeki tüm yazıları işaretleyin ve silin. Dosyayı bu şekilde kaydedin.
7.Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !

Veya sohbete katıl www.muhabbetim.com/sohbet her zaman katıl!

İnternet