Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !
Kullanıcı avatarı
Aktif Üye
Aktif Üye

Burç:
Akrep

Okuma Hazmi BaÅŸarmak

Kafanıza ne eserse
Okunmamış iletiTarih: 27 Eyl 2011, 19:58

Merhaba arkadaşlar okumanın azmini altta okuyacağınız yazıdan anlayabilirsiniz.
Açık öğretim Lisesi ile başladı ve Şimdi İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde

Sultan Kıran‘ın klavyesinden…
1991 İstanbul doğumluyum. Her kız çocuğu gibi benim de çocukluğum sokakta ip atlayarak ve oyuncak bebeklerimle evcilik oynayarak geçti.. İlkokula başladığım da okulda hasta numaraları yapar öğretmenimin beni eve göndermesini sağlardım yani o kadar sevmezdim okulu. Ama herşeye rağmen başarılıydım çok fazla ders çalışmasam da sınıfta derece alırdım bu da benim dersi derste dinlememden kaynaklanırdı. Ortaokul bitip de liseye geçtiğimde ailemde önyargı oluşmuştu. Sınavla alınan anadolu lisesi öğrencileri arasına giremeyince normal bir düz liseye kaydım yapıldı. Abim bir süper lise mezunu olduğu için olsa gerek benim kazanamamam onlar için bu önyargıların başını çekmişti. Nasılsa yapamazsın hesabı, bide ilk senemde 2 tane zayıf notlu bir karne getirmem beni okuldan almalarına etken oldu.. Oysa bütün lise öğrencileri bilir ki zor olan birinci sınıftır. Neyse beni okuldan almalarına ses çıkaramamıştım, abim üniversiteyi çok çalışarak kazanmıştı ama ben süper bir lisede okumuyorum çokta ders çalışmıyorum üniversiteyi hiç kazanamam nasılsa ! ! ! Dip not: Anneme ben üniversite okuyucam dediğim de kahkahayla gülmüştü:) Ben okuldan alınınca cevremden duyarak açık liseye kaydoldum ailemin ilk başlarda haberi yoktu aynı zamanda çalışıyordum. Hem iş hem okul gerç, hergün okula gitmiyordum ama zor olan da buydu zaten açıktan okumak.. Ve açık lisede ilk senemde aldığım toplam kredi 8 di acı ama gerçek. O zaman senede 2 kez sınav olurduk toplam 60 kredi alabilme imkanımız var dı ama ben sadece 8 tane toplayabilmiştim.. Henüz ders çalışma bilinci oluşmamıştı zannedersem. Bazı insanlar çevrelerinde başarılı insanları görüp kendi başarılı olamayınca salar ya kendini bende bu durumun tam aksi oluştu. Daha çok azimle hırslandım.. 2. ve 3. senemde hiç fire vermedim kredileri full topladım üztelik yaptığım tek şey çalışıyo olmama rağmen sınava 2 maximum 3 hafta kala kendimi gece gündüz derslere vermekti. Son 2 hafta son 1 hafta sık dişini sonra istediğin kadar uyursun diyerek hep avuturdum kendimi. Ve başardım ailemden hiç destek almadan çalışıp biriktirdiğimle son senem de dersaneye kaydımı yaptırdım.. Dersanede konulara tamamen fransız kalan ben okul kitaplarıyla hiç bir zaman yetinmedim, aslında anlatım tekniği çok güzeldi fakat bana göre ek kaynak şarttı rakiplerim güçlüydü. Dersanede en başarısızlar sınıfından 2 ay da orta dereceliler sınıfına yükseldim. Hafta içi gidiyordum kendimi gece gündüz sadece buna konsantre ettim.. Yapacağıma inandım. Ailemi kendime karşı utandıracağıma inandım ki inanmak başarmanın yarısıdır. Şu geçen 1 sene benim ömrümde geçirdiğim en sıkıntılı en agresif bir o kadarda en eğlenceli ve başarı dolu 1 yıldı. Son sınavlar açıklandığında liseden mezun olduğumu gördüğümde sevinememiştim bile çünkü tek isteğim üniversiteyi kazanmaktı.. YGS de orta düzey bir puan almama rağmen LYS de sağladığım başarı şuan İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde okumama etken olmuştur. Anlattığım gibi ben hiç bir zaman süper bi zekaya sahip biri dğildim. Sadece başladığım işi alnımın akıyla bitirmek istememin sonucunu almıştım. Aileme gelince hepsi kısa süreli şoklardan sonra hepsi bana sevgi ve saygılarını dile getirdiler. Ben köyde yaşayan bir babanın çoban kızı veya fakir bir insan değildim. Çoğunuzun olduğu durumdayım. Orta dereceli ama çalışmaya herkes gibi ihtiyacı olan bir insandım. Çok Çok kötü biryerlerden de buralara yükselmedim ki çokta yüksek bir yerde değilim. Sadece OLMAK İSTEDİĞİM YERDEYİM.. Sözün özü siz gerçekten istediğiniz sürece başarırsınız. Kimse elinizden tutupta gel bunları yapalım demez sadece kendi azminiz kurtarır. Günümüzde üniversite okumak artık pek önemli sayılmıyor. Milyonların arasından kazanıp yerleşmek çok büyük bir başarı olsa da kendinizi her alanda geliştirmediğiniz sürece üniversite okuyup bitirmek çok büyük bir başarı olarak görülmüyor.. Hayatta eğer biryerlerde olmayı istiyorsak sadece istemekle kalmayıp çalışmalıyız diye düşünenlerdenim.. Teşekkürler

Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !

Veya sohbete katıl www.muhabbetim.com/sohbet her zaman katıl!

Hertelden