Büyük bir bataklıkta yaşayan bilge bir kaplumbağa ve bir sürü de kurbağa varmış. Bir gün bataklığa bir kartal musallat olmuş her gün gelip 8 - 10 kurbağa avlıyormuş. Kurbağalar gidip bilge kaplumbağadan yardım istemeye karar vermişler. Durumu bilge kaplumbağaya anlatıp;
- Bilge kaplumbaÄŸa, sen bilgesin bizi bu kartaldan kurtar ne olursun.. demiÅŸler.
- Bilge kaplumbağa da siz şimdi gidin ben düşüneyim sabah gelirsiniz size cevap veririm demiş. Kurbağalar gitmişler ve sabah gene gelmişler.
- Bilge kaplumbağa onlara içinizden bir gözcü seçin, kartal göründümü alarm versin.. sizler de sıkı sıkı el ele tutuşun ve ne olursa olsun kesinlikle elinizi bırakmayın.. kartal sizi biraz taşır ama dayanamaz bırakır bir daha da gelemez demiş.
Ertesi gün kartal gene görünmüş hemen gözcü alarm vermiş kurbağalar sıkı sıkı el ele tutuşmuşlar kartal gelip pençesini vurunca kurbağaların hepsini kaldırıp götürmeye başlamış. En sondaki yavru kurbağa nasıl olduysa düşmüş. Bilge kaplumbağaya;
- Bilge kaplumbağa sen ne yaptın böyle baksana olanlara?
Bilge kaplumbaÄŸa:
- S.ktirin gidin lan.. ne o yıllardır sizden çektiğim vırak vrak.. bıktım ulan, defolun biraz kafam dinlensin şerefsizler..
Kayıt ol
Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !
İlk okunmamış ileti • 1 ileti
• 1 sayfadan 1. sayfa
bilge kaplumbağaTweet Takip et: @muhabbetimcom Kayıt olKısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !Veya sohbete katıl www.muhabbetim.com/sohbet her zaman katıl! |
||||
1 ileti
• 1 sayfadan 1. sayfa
-