Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !
Kullanıcı avatarı
Aktif Üye
Aktif Üye
Burç:
Terazi

İki ve Keçi

Yeni ve Eski Kitap tanıtmak, okuduğun kitaplar hakkında yorum yazmak, edebi eserlerle ilgili yazılar yazmak gibi şeyler yapabilirsin.
Okunmamış iletiTarih: 05 Eyl 2010, 20:06

Resim

Mehmet Zaman Saçlıoğlu

Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
ISBN: 9789944889032
Sayfa: 158
Boyut: 14 x 20 cm
Baskı Tarihi: Temmuz 2010
Özgün Dili: Türkçe
Konu: Türk Öykü

Tanıtım Bülteninden:

İki ve Keçi: Bir keçinin ve insanın gök boşluğuna yolculukları

Kitap, adandığı "İnsanoğlu yüzünden acı çeken hayvanlar"ıyla ve ilginç konusuyla dikkat çekiyor.

'İki ve Keçi', iki renkli bir keçiyi bahane ederek çok şeye değinen, üç farklı bölümünde üç farklı anlatımla bütünlük oluşturan bir kitap. Kitapta, Tanrı-insan, baba-oğul, iyi-kötü, doğru-yanlış, yaşam-ölüm ve daha niceleri gibi, tüm insanları ilgilendiren karşıtlıklar anlatılıyor. Zaman zaman felsefenin temel konularına göndermeler yapan, yer yer insanla, insanın önemsediği yanlarıyla alay ederek ilerleyen kitap, tüm doğanın bir bütün olduğunu Panteism’i anımsatarak, okuru eğlendirerek ve düşündürerek sürpriz bir sonla bitiyor. İnsan ile keçinin birleşmesinden oluşmuş tanrı Pan, öykülerin başkişisi.

Mehmet Zaman Saçlıoğlu, insanın ve hayvanın aslında bir bütün olduğuna, insanoğlunun kendisinin de bu bütünün bir parçası olduğunu unuttuğuna, insan aklının insanı mutluluğa değil mutsuzluğa götürdüğüne, bu akıcı öykü-masalı anlatırken dokunuyor.

Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !

Veya sohbete katıl www.muhabbetim.com/sohbet her zaman katıl!

Edebiyat ve Kitaplar