Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !
Kullanıcı avatarı
Aktif Üye
Aktif Üye
Burç:
Terazi

Cevdet Bey Oğulları Dizisi

Cevdet Bey ve Oğulları fragmanları, bölüm özeti, izleyici yorumları ve tartışma alanı
Okunmamış iletiTarih: 11 Haz 2011, 13:23

Cevdet Bey Ve Oğulları Konusu
Cevdet Bey ve Oğulları Hangi Kanalda
Orhan Pamuk romanı Cevdet Bey ve Oğulları dizi oluyor

Resim

Ay yapım tarafından kanal d ekranlarında yeni sezonda başrollerini kavanç tatlıtuğ rol aldığı Cevdet Bey Ve Oğulları dizisinin Konusu.

Nişantaşlı bir ailenin üç kuşak boyunca serüvenlerini anlatan Orhan Pamuk’un ilk kitabı ‘Cevdet Bey ve Oğulları ev içlerinin renklerini, zamanın akışını, günlük sıradan konuşmaları akılda yer eden kahramanlar aracılığıyla saptarken okura geleneksel romandan alınacak hazları bütünüyle veriyor.

Yüzyıl başında İstanbul’da Abdülhamit’in son yıllarında küçük dükkan sahibi, ilk Müslüman tüccarlardan Cevdet Bey’in tutkusu hem işlerini büyütmek, zenginleştirmektir; hem de ‘Batılı anlamda’ çağdaş, modern bir aile kurmak. Kökü taşraya uzanan kendi geleneksel ailesini bir yana bırakarak bu isteklerini gerçekleştirmeye girişen yalnız ve tüccar Cevdet Bey’in ve oğullarının günümüze uzanan hikayesi bir anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin özel hayatının da hikayesidir. Ev içlerinin, yeni apartman hayatının, Batılılaşan büyük ailelerin, Beyoğlu’na çıkıp alışveriş etmelerin, radyo dinlenen pazar öğleden sonralarının dikkat ve sevgiyle anlatıldığı bu panoramik roman Orhan Pamuk’a hak ettiği ünü getiren olgun bir eser…

Kayıt ol

Kısıtlı Erişim: muhabbetim.org'u tam ve reklamsız kullanabilmek için üye olmalısın !

Veya sohbete katıl www.muhabbetim.com/sohbet her zaman katıl!

Cevdet Bey ve Oğulları